Διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ


Ριζικές αλλαγές ετοιμάζει ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού για την επόμενη χρονιά με μεταγραφές  αεροδρομίου. Tα σενάρια για το μέλλον της ΠΑΕ!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου φέτος από τους «πράσινους», δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία και την εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα, με τη Θύρα 13 λίγο πριν το φινάλε της Super League, να διοργανώνει συλλαλητήριο με σκοπό την παραίτηση του προέδρου του «τριφυλλιού».

Ειναι αλήθεια ότι ο Γιάννης Αλαφούζος χρεώθηκε αποκλειστικά την ευθύνη για την αντικατάσταση του Ιβαν Γιοβάνοβιτς τον περασμένο Δεκέμβριο.  Αν του έβγαινε η κίνηση θα ήταν ο πατέρας της νίκης αλλά δεν του βγήκε.

Τα τελευταία χρόνια, πολλά ακούστηκαν για πώληση της πράσινης ΠΑΕ, χωρίς όμως να υπήρξε κάτι επίσημο ούτε πρόθεση του ιδιόκτητη να πουλήσει την ομάδα!  Η ομάδα λογιστικά στο transfermarkt κοστολογείται στα 70 εκ άλλα το όνομα του Παναθηναϊκού αξίζει πάνω από 100!

Η πιο σημαντική πρόταση που είχε γίνει για την αγορά της πράσινης ΠΑΕ ήταν αυτή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, προκειμένου να έρθει στα χέρια του ο σύλλογος σε συνδυασμό με το ΟΑΚΑ όμως δεν ευδοκίμησε! Ίσως δεν υπήρχε ικανό μπάτζετ!

Αντζουν

Η έλευση του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό ήταν η μεγαλύτερη εμπλοκή του Τούρκου επιχειρηματία Ατζούν στα θέματα των «πράσινων». Πρόσφατα διαβάσαμε για πρόταση εξαγοράς ενός ποσοστού των μετοχών της ομάδας. Να σημειωθεί ότι οι μετοχές ανήκουν σχεδόν ολοκληρωτικά 87% στον Γιάννη Αλαφούζο και 10% στον ερασιτέχνη.

Γράφτηκε μάλιστα ότι η πρόταση έφτασε στο μέγαρο Μαξίμου αν και κάτι τέτοιο ακουγεται υπερβολικό στην αγορά. Ακούγεται υπερβολικό να αναμιχθεί η κυβέρνηση μιας δυτικής χώρας σε μια οποιαδήποτε επιχειρηματική κίνηση και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. 

Να ληφθεί υπόψη ότι στο συγκεκριμένο θέμα η ροή πληροφοριών έρχεται από την Τουρκία του Ερντογαν και διογκώνεται σύμφωνα με τα εκεί δεδομένα που λειτουργεί η επιχειρηματικότητα.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τους χορηγούς και έχει γραφτεί για μια τουρκική αεροπορική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την χορηγία του "τριφυλλιού". 

Αύξηση του  μετοχικού κεφαλαίου

Μια ακομη είδηση με ουσία είναι ότι ανακοινώθηκε αύξηση του  μετοχικού κεφαλαίου. Θεωρητικά όποιος θέλει μπορεί να βάλει λεφτά και να μπει στα διοικητικά της ΠΑΕ στον Παναθηναϊκό.

Στην πρόσκληση του Δ.Σ. αναφέρεται ότι η« αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέχρι του ποσού των 19.100.000,10 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση οποιουδήποτε ποσού σε οποιοδήποτε λογαριασμό της εταιρείας που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά με έκδοση νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ

Θα υπάρξει και αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του Καταστατικού της Εταιρείας. Κάθε μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου».

Θα υπάρξει κάποιος επενδυτής;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια