Παναθηναϊκός: Η αλήθεια για τα μεταγραφικά σενάρια

adeies-tsepes

Όπως ενημέρωσε ο Παναθηναϊκός όσα ονόματα έχουν αναφερθεί τελευταία ως μεταγραφικοί στόχοι της ομάδας δεν  τον έχουν απασχολήσει. Άρα δεν υφίστανται οι περιπτώσεις:

  • Πελίστρι για τον οποίο γράφτηκε ότι μιλάει με τον Αλόνσο, αλλά και 
  • Ζότα Σίλβα που γράφτηκε ότι τον έχουν σταμπάρει από πέρυσι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αλλά δεν ασχολήθηκαν! 
Ώσπου τελικά η άξια του ανέβηκε στα 12 εκατομμύρια οπότε δεν μας παίρνει. 

Περαιτέρω όλα δείχνουν ότι ξεχνάμε και την περίπτωση του Παβόν που είχαμε μείνει στο σημείο που οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν μεταβεί στη Βραζιλία για να διαπραγματευτούν με τη Γκρέμιο την απόκτηση του 28χρονου Αργεντινού.

Η πρόταση μας ήταν για 4 εκατ. ευρώ κι ένα ποσοστό μεταπώλησης 15%, προκειμένου να γίνει το deal.

Πλέον ελπίζουμε οι άνθρωποι μας να επιστρέψουν σύντομα και να μην τους ξεχάσουμε κει πέρα!

Γενικότερα στο prasinea αντιμετωπίσαμε με χιούμορ τις όποιες πληροφορίες κυκλοφόρησαν, καθώς σαν οπαδοί του Παναθηναϊκού επί δεκαετίες ξέρουμε τις δυνατότητες μας στην παρούσα φάση!

Οικονομική πραγματικότητα 

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ποδοσφαιρική ΑΕ - επιχείρηση και για να προχωρήσει σε μεταγραφές πρέπει να αδειάσει χώρος στο ρόστερ και να περισσέψει χρήμα. 

Δηλαδή να φύγουν κάποιοι από τους υπάρχοντες παίκτες ή να μπει νέο χρήμα στην ομάδα μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Την περυσινή περίοδο συζητήθηκε έντονα και γράφτηκαν πολλά και ευφάνταστα για την είσοδο του Τούρκου επιχειρηματία Ιλ. Ατζουν στον Παναθηναϊκό αλλά δεν προχώρησε.

Από την ομάδα  οι μόνοι που έφυγαν μειώνοντας το μισθολογικό κόστος ήταν ο Τεριμ και η ορδή του, ο Μρινιόλι, ο Μπερναρ, ο Παλάσιος κι ο Ακϊντίν  απελευθερώνοντας ένα ποσό κοντά  στα 5-6 εκ ευρώ. 

Αφού πήραμε τον Αλόνσο κι  αναζητήσαμε να κλείσουμε το γνωστό από πέρυσι κενό στην άμυνα με τον Γιαννούλη, τελικά καταλήξαμε στον  Ίνγκασον και τον Ντραγκόφσκι. 

Θα παίρναμε και τον Ρεμπότσο αλλά έπεσε κράξιμο. Στην ομάδα προστέθηκε κι ο  Μαξίμοβιτς και κάπου εκεί σχεδόν τελείωσαν τα λεφτά!

Από κει και πέρα στην προετοιμασία φάνηκε ξεκάθαρα ότι περιμένουμε από τους υπάρχοντες παίκτες να καλύψουν το κενό στα φτερά της επίθεσης,

Κυρίως όμως περιμένουμε να περάσει ο καιρός να πιάσει καλή τιμή ή να φέρει κάποια  πρόταση καποιος παίκτης από τα ασημικά της ομάδας! 

Ο λόγος για Ιωαννίδη, Τσεριν, Σπόραρ, Βερμπιτς, Βαγιαννίδη ακόμη και ο Γερεμεγιεφ κλπ. 

Αν υπάρξει κάποια εξέλιξη με αυτούς τους παίκτες τότε θα ο Παναθηναϊκός έχοντας ζεστό χρήμα στο ταμείο θα προχωρήσει σε κάποια μεταγραφή παίκτη.

Αν διαφανεί ότι θα περάσει σε ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης -και ότι κάποιο ποσό θα εισρεύσει στα ταμεία της ομάδας- τότε τα μεταγραφικά δεδομένα θα αλλάξουν. 

Κάποιο ρόλο θα παίξουν και τα έσοδα από την αγορά εισιτηρίων διαρκείας.

Μέχρι τότε θα κοιτάζει άπλα τις βιτρίνες, θα δέχεται προτάσεις, θα μελετά και θα διαρρέει προθέσεις και δημοσιεύματα.

Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου έχοντας απελευθερώσει κάποιους παίκτες που "δεν βγήκαν" θα κάνουμε ταμείο. 

Το "Τριφύλι" θα προχωρήσει τότε με όσα του περισσεύουν σε προτάσεις για αναπροσαρμογή κι ανανέωση των συμβολαίων κάποιων παικτών που η ομάδα θέλει να έχει στο ρόστερ της.

Υπομονή λοιπόν!

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια