Άγιαξ Παναθηναϊκός σκέψεις για πιθανή ενδεκάδα

vagiannidis

Μετράμε αντίστροφα καθως οι μέρες για τον επαναληπτικό του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League πλησιάζουν. 

Την Πέμπτη (21:15) η ομαδα μας θα προσπαθήσει στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ να γράψει ιστορία και να ανατρέψει το 0-1 των Ολλανδών στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσει την πρόκριση στα playoffs της διοργάνωσης.

Όσον άφορα την ενδεκάδα δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Ο Ντιέγκο Αλόνσο δείχνει να εμπιστεύεται -και δικαίως- τους παίκτες που έβγαλαν προετοιμασία και δουλεύει μαζί τους 2 μήνες. Έτσι δίνει άπλετο χρόνο στους υπολοίπους να δέσουν με την ομαδα!

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αναμένεται να ξεκινησει με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» στο πρώτο παιχνίδι έδειξε ότι δεν είναι στο 100% έτοιμος να πάρει την φανέλα του φετινού πρώτου σκόρερ της ομάδας Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ. Σίγουρα όμως θα πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Η διαφορά των δυο είναι ότι ο Ιωαννίδης είναι πιο μαχητικός και παίζει περισσότερο με την πλάτη στο τέρμα. Θα πάρει την μπάλα και θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τον αντίπαλο για να βγάλει φάση την όποια θα χτίσει ο ίδιος.  

Ο Γερμεγιεφ από την άλλη αποφεύγει την κόντρα και την οποία επαφή με τον αντίπαλο αμυντικό και προσπαθεί να διαφύγει της προσοχής, να ξεγλιστρήσει και να βγει ξαφνικά σε φάση για γκολ.  

Αμφότεροι είναι πολύ χρήσιμοι κι ανάλογα την περίπτωση μπορεί να σκοράρουν! Αυτό δημιουργεί έναν ευχάριστο "πονοκέφαλο" για τον Αλόνσο.

Το σέντερ φορ θα πλαισιώσει από τα αριστερά ο κορυφαίος σε όλα τα φετινά ματς Φίλιππος Τζούρισιτς ο όποιος έχει κάνει ήδη τον Μπερναρ να θυμίζει μακρινή ανάμνηση. Περαιτέρω οι φετινές παρουσίες του Σέρβου έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό να μην βιάζεται ιδιαίτερα να αποκτήσει αριστερό εξτρέμ.

Στα δεξιά θα παίξει ο πάντα μαχητικός και γρήγορος Μαντσίνι καθως ο Τετέ, παρά τη δεδομένη του ποιότητα ακόμη δεν έχει συγχρονιστεί με τους νέους του συμπαίκτες.  Όπως και στο πρώτο παιχνίδι  ο Βραζιλιάνος καποια στιγμή θα μπει ως αλλαγή. Το ποιος θα  βαλει τα γκολ θα κρίνει την συνέχεια.

Κατά τα λοιπά, ο Ντραγκόφσκι, ο Γέντβαϊ, ο Ίνγκασον, ο Αράο, ο Μπλαντενοβιτς, και ο Μπακασέτας μοιάζουν σίγουροι στις θέσεις τους. 

Πιθανόν είναι να παίξει ο Βαγιαννίδης ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις. Αποτελεί σταθερή αξία ως δεξί μπακ θα βάζει κι επιθετικές πινελιές σε ένα παιχνίδι που τις έχουμε ανάγκη.

Ευχάριστο "πονοκέφαλο" προκαλεί και το πολυεργαλείο Κώτσιρας που είναι πάντα στις επιλογές του Αλόνσο είτε για την άμυνα είτε για το κέντρο. Από την άλλη ο Φιλιπ Μαξ δεν έχει δοθεί στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς με τον Άγιαξ.

Τέλος ένα ερωτηματικό είναι αν θα σταθεί στο κέντρο ως βασικός ο Τσέριν ή ο Μαξίμοβιτς κι αυτό γιατι αμφότεροι είναι στην ίδια χρονική στιγμή, όσον άφορα την αγωνιστική κατάσταση και την ετοιμότητα.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις τελευταίες προπονήσεις ή την τελευταία στιγμή, καθως ή ομαδα φεύγει για Ολλανδία με όλους του παίκτες την Τετάρτη 14/8 κι επιστρέφει Παρασκευή.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια