Ο Παναθηναϊκός που ειδαμε με τον Αγιαξ δεν εχει να φοβάται τίποτα

alonso

Ο Παναθηναϊκός  σε μια ιστορική βραδιά από εκείνες που  χαράζουν ανεξίτηλα την συλλογική μνήμη  νίκησε τον Άγιαξ στην Ολλανδία ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Αν και αποκλείστηκε  τελικά στα πέναλτι έγινε κατανοητό σε φίλους και σε εχθρους στην Ευρώπη, ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ότι φτιάχτηκε από το ειδικό μέταλλο που φτιάχνεται κάθε τόσο ο Panathinaikos και είναι για μεγαλες μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές και πρωταθλήματα!

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όπως ακριβώς έπρεπε στο Άμστερνταμ γεμάτος αυτοπεποίθηση και πάθος.  Με ταχύτητα στα κοψίματα και στην άμυνα, και με γρήγορες μεταβιβάσεις, παίζοντας για 120 λεπτά κυριαρχικό ποδόσφαιρο κατοχής, με κάθετες μπαλιές. Πραγματικά υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έκρυψε την μπάλα.

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, έχοντας την ασφάλειά στην άμυνα χάρη στον εκπληκτικό Ντραγκόφσκι βρήκε το γκολ που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και στη συνέχεια στρίμωξε τον Άγιαξ που άγρια. Η εικόνα έδειχνε πως αν μία ομάδα κατάφερνε να πετύχει το γκολ της πρόκρισης, αυτή θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Όμως  το δεύτερο γκολ δεν ήρθε!

Στα πέναλντι

Χρειάστηκαν 34 συνολικά εκτελέσεις για να αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός με μια διαδικασία που κερδίζει ο πιο τυχερός. Επιστρέφει όμως με το κεφάλι ψηλά, χειροκροτούμενος, έχοντας το σεβασμό των αντιπάλων και γεμάτος αισιοδοξία για  το αύριο. 

Όλοι ξέρουν πλέον ότι ο Παναθηναϊκός που ειδαμε με τον Άγιαξ δεν εχει να φοβάται τίποτα. Έχουμε προπονητή, έχουμε και παικταράδες αγωνιστές που γουστάρουν την φανέλα με το τριφύλλι. Θα τα δώσουν για το πρωτάθλημα και την Ευρώπη όπου πλέον συμμετέχουμε στα play off του Conference League.

Αντίπαλος του Παναθηναϊκού θα είναι η Λανς, με τους Γάλλους να βρίσκονται ήδη εκεί χωρίς να αγωνιστούν σε προηγούμενους προκριματικούς γύρους λόγω της υψηλής θέσης της Γαλλίας στην κατάταξη της UEFA.

Ο πρώτος αγώνας των playoffs θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Πέμπτη στις 22 Αυγούστου στη Γαλλία, ενώ η ρεβάνς επτά μέρες αργότερα στις 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια