Παναθηναϊκός Δεν πίστεψαν οτι μπορούν να νικήσουν


Ανώτερος ο Αγιαξ με προβάδισμα πρόκρισης στα playoffs του Europa League.  Ο Παναθηναϊκός πάει στο Άμστερνταμ για να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση.  

Το χειρότερο ενόψει της ρεβάνς είναι ότι οι παίκτες φάνηκε να αποδέχονται την ανωτερότητα του αντιπάλου και δεν πίστεψαν σε κανένα σημείο ότι μπορούν να τον νικήσουν.

Ο Άγιαξ ήρθε στην Αθήνα με προφανή στόχο να βάλει ένα γκολ και το καταφερε. Άμεσα ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και η πρώτη αξιόλογη στιγμή του ματς ήρθε στο 3' με πλάσε του Άκπομ από το ύψος της μικρής περιοχής που αποκρούστηκε από τον έτοιμο Ντραγκόφσκι. 

Ο Παναθηναϊκός εξ αρχής σε παθητικό ρόλο, θα προσπαθεί να κλέψει την μπάλα και να βγει στην αντεπίθεση, κάτι που έγινε στο 12ο λεπτό με τον Τζούριτσιτς όταν έκλεψε την μπάλα πήρε λίγα μέτρα, πέρασε  στον Μλαντένοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Πασβίρ με το πόδι έδιωξε σε κόρνερ.  

Έχοντας την κατοχή ο Άγιαξ θα βγάλει στο 25' τον Άκπομ σε θεση βολής, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πλάσαρε συρτά στη δεξιά γωνία, όμως ο Ντραγκόφσκι, απέκρουσε με υπερένταση. 

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τον Αγιαξ. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά κι έπαιξαν κάθετα με γρήγορες κινήσεις  ωσπου ο Μπέργκχαους με μονοκόμματο έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ντραγκόσφσκι για το 0-1.

Από εκείνο το σημείο οι Ολλανδοί έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους κι έδωσαν χώρο στο Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν καταφερε και πολλά πράγματα. 

Φτάσαμε στο  44', όταν ο Τσέριν τροφοδότησε τον Μπακασέτα, ο οποίος από τα δεξιά της περιοχής και έχοντας την πίεση του Τέιλορ, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Πασβίρ με μια σέντρα-σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού κατέληξε στο δοκάρι.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο προωθημένος Τσέριν προσπάθησε να σκοράρει με ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ στην τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους. 

Χωρίς αλλαγές, αλλά με περισσότερη διάθεση ο Παναθηναϊκός στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους. Στο 52' ο Τζούριτσιτς βρήκε κάθετα τον Γερεμέγεφ ο οποίος πλάσαρε τον Πασβίρ που απέκρουσε, όμως ο Σουηδός φορ ήταν εκτεθειμένος και η φάση δεν μέτρησε ποτέ.

Παρόμοια φάση και στο 54'. Ο Παναθηναϊκός πίεσε ψηλά πάλι με τον κορυφαίο Τζούριτσιτς ξανά αποδέκτης, ο Μπακασέτας δίνει κάθετα στην κίνηση του Μαντσίνι ο οποίος πλάσαρε εύστοχα στο τετ-α-τετ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με το replay να δικαιώνει τον βοηθό.  

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί την μπάλα και να συνεχίζει να πιέζει αλλά να μην μπορει και περιορίσει στα καρέ του τον οπισθοχωρημένο Άγιαξ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο  Αράο, έκλεψε την μπάλα, αυτή έφτασε στον Μπακασέτα που αμέσως την έδωσε κάθετα στον Γερεμέγεφ, ο Σουηδός βρέθηκε απέναντι από τον Πασβίρ, όμως το πλασέ του χτύπησε στα εξωτερικά δίχτυα και πέρασε άουτ.

Στο 63' ο Αλόνσο έκανε τρεις αλλαγές. Αλλάζοντας όλη την δεξιά πλευρά πρόσθεσε τον Τετέ και τον Μπάλντοκ, αλλά και τον Φώτη Ιωαννίδη  στην θεση του Γερεμέγιεφ. 

Οι αλλαγές έκοψαν  την ομαδα.

Από το 63' και μετά με την τριπλή αλλαγή και μετά Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι αξιοσημείωτο με την επιθετική τριπλέτα μας να μην καταφέρνει να συνδυαστεί και  να πετύχει κάτι. 

Θυμίζοντας περυσινό Παναθηναϊκό άπαντες έψαχναν τον Ιωαννίδη ο οποίος έπαιζε με την πλάτη στο τέρμα. Σε μια φάση που διεκδίκησε την μπάλα έκανε αναίτιο φαουλ και δέχτηκε αναίτια κιντρινη κάρτα από ενόν διαιτητή που σεβάστηκε περισσότερο τον Άγιαξ.

Μόνη αξιοσημείωτη ενέργεια στο 78' όταν κλέψαμε μετά από πίεση που κατέληξε σε σουτ του Τζούριτσιτ και καποια στημένα που κατέληξαν σε ανούσιες σεντρες.

Ο Μαξιμοβιτς που πήρε τη θεση του Τσεριν και ο Λήμνιος στην θεση του Τζουρισιτς δεν κατάφεραν  να κανουν  την διαφορά. Επιπλέον ο Αγιαξ έχοντας φέρει το παιχνίδι στα μετρ του άρχισε να ροκανίζει το χρόνο κι έτσι το ματς έσβησε. 

Κορυφαίοι από τον Παναθηναϊκό οι Τζουρισιτς και ο Αράο,  εγγύηση στην άμυνα ο Ιγκανσον.

Πλέον ο Παναθηναϊκός στην ρεβάνς  πρέπει να πάει με ατσάλινη ψυχολογία  και το μαχαίρι στα δόντια. Οι παίκτες δεν έχουν να χάσουν τίποτα αλλά μόνο να κερδίσουν προβολή και τις εντυπώσεις.  

Πρέπει να φορέσουμε την βαριά ευρωπαϊκή μας φανέλα κι είναι θέμα του Ουρουγουανού κόουτς να εμφυσήσει κυριαρχική ψυχολογία στην ομαδα.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια