Παναθηναϊκός έτσι δέχτηκε τα γκολ με την Λανς

Σύστημα 4-2-4

Προσανατολισμένος επιθετικά ο Παναθηναϊκός παίζει με δυο xαφ τον Αρράο και τον Τσέριν! 

Προσπαθεί ψηλά με τέσσερις επιθετικά προσανατολισμένους Ιωαννίδης-Μπακασετας-Τετε-Τζούρισιτς να πιέσει τον αντίπαλο για να κάνει λάθος και να βγάλει φάση.

Αν σπάσει το πρέσινγκ και περάσει η μπάλα μένει χωρίς κέντρο! Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό καταλήγει σε αντεπίθεση του αντίπαλου και φάση για γκολ ή στην καλύτερη περίπτωση τον κόβουμε με φάουλ για κίτρινη ή κόκκινη κάρτα!

Απλούστερα όταν αμυνόμαστε οργανωμένα έχουμε σχήμα 4-5-1 το όποιο όταν πιέζουμε ψηλά γίνεται 4-2-4. Σ εκείνο το σημείο αν χαθεί η μπάλα βγαίνει αντεπίθεση!

Σε αυτό το σχήμα μας χτύπησε ο Αστέρας μας έβαλε γκολ σε αντεπιθέσεις (ενώ έφαγε κοκκινη ο Ζέκ για να κόψει αντεπίθεση) άλλα και η Λανς κι έβγαλε δυο γκολ.

Στην φωτογραφία παραπάνω έχουμε χάσει την μπάλα ενώ πιέζαμε κι έχουμε ξεμείνει με σχήμα 4-2-4. Ειναι η φάση που τρώμε το πρώτο γκολ!

Στην δεύτερη φωτογραφία παρακάτω συμβαίνει σχεδόν το ίδιο. Η Λανς έχει σπάσει το πρέσινγκ και το σχήμα  4-2-4 κρεμάει! 

2ο γκολ της Λανς
 

Η άμυνα μας κινείται ασύντακτα προς τα πίσω καθως η Λανς επιτίθεται με 6 παίκτες! Το κεντρικά δυο κεντρικά χαφ δεν μπορούν να κόψουν. Συνολικά το κέντρο ασύντακτο πελαγοδρομεί!  Τα δυο πλάγια χαφ τρέχουν κι αυτά να προλάβουν.  Στην εξέλιξή της ειναι η φάση του δεύτερου γκολ.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια