Παναθηναϊκός στην… εξέδρα 4,3 εκατ. ευρώ


Η πρώτη αξιολόγηση που έκανε ο Ντιέγκο Αλόνσο στο δυναμικό του Παναθηναϊκού τον τελευταίο ενάμιση μήνα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου της καλοκαιρινής προετοιμασίας, οδήγησε στα δύο ηχηρά «κοψίματα» των Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και Ρουμπέν Πέρεθ.

Ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί ο καθένας, αυτή ήταν η επιλογή του προπονητή και στην πορεία θα κριθεί (και) επ’ αυτού έχοντας αποφασίσει μεταξύ άλλων να προχωρήσει και σε «αποσυμφόρηση» του ρόστερ το οποίο αριθμεί αυτή την στιγμή 38 παίκτες (με τους «μικρούς») κι ενώ επίκεινται τουλάχιστον δύο μεταγραφές ακόμα.

Είναι πολύ πιθανό δε στην πορεία να υπάρξουν κι άλλα «κοψίματα» και το ζητούμενο σ’ αυτή τη φάση είναι το πώς θα διαχειριστεί ο Παναθηναϊκός όσους δεν υπολογίζονται, καθώς το κόστος τους είναι ήδη υψηλό. Ο αριθμός των «κομμένων» έφτασε τους πέντε κι αυτή την στιγμή οι «πράσινοι» έχουν «παρκαρισμένα» στην… εξέδρα περίπου 4,3 εκατ. ευρώ Κι ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει δουλειά για να μειώσει το κόστος-αποζημιώσεις.

Να σημειωθεί πως υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις από το «πράσινο» ρόστερ, αλλά αυτές θα αφορούν πωλήσεις του Σπόραρ και του Βαγιαννίδη.

Αϊτόρ: Φτάνει το 1.000.000 ευρώ

Ο Καταλανός εξτρέμ έκανε πέρσι μεγάλη προσπάθεια για να «επιστρέψει» στα στάνταρντς του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στον χιαστό τον Οκτώβριο του 2022, αλλά δεν τα κατάφερε όπως θα ήθελε. Στους πρώτους μήνες της περασμένης σεζόν προσπάθησε να βρει ρυθμό, αλλά μικροτραυματισμοί τον πήγαιναν διαρκώς πίσω, ενώ η έλευση του Τερίμ μετά από τον πρώτο μήνα όπου πήρε ευκαιρίες και σημείωσε δύο γκολ, αποτέλεσε το τελειωτικό «χτύπημα» για τον ίδιο, καθότι μπήκε στο περιθώριο.

Έχει συμβόλαιο έως το επόμενο καλοκαίρι και μετά την ανανέωση της συνεργασίας του τον Ιανουάριο του ’23 οι αποδοχές του είναι 800.000 ευρώ, ήτοι 1.025.000 ευρώ με την εφορία. Ο ατζέντης του ψάχνει ήδη ομάδες, η ιταλική Κόμο ενδιαφέρεται σοβαρά και είναι ένα ζήτημα το πόσο θα κοστίσει στον Παναθηναϊκό το «διαζύγιο».

Ρουμπέν Πέρεθ: Στις 770.000

Ενα ζήτημα σοβαρό είναι και το συμβόλαιο που έχει ο Ρουμπέν έως το επόμενο καλοκαίρι, μετά την επέκταση που έκανε τον Δεκέμβριο του 2022. Οι καθαρές αποδοχές του Ισπανού, που επί μία τριετία τίμησε όσο λίγοι κάθε ευρώ που πήρε απ’ τον Παναθηναϊκό, φτάνουν τις 600.000 ευρώ ή 770.000 ευρώ με την εφορία και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στα 35 και κάτι να βρει αντίστοιχο συμβόλαιο στην πατρίδα του ή κάπου αλλού για να του καλύψει τις συγκεκριμένες απολαβές.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια