Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Παναθηναϊκός

pelistri-metagrafes

Παναθηναϊκός

Το φετινό καλοκαίρι είναι λες και τον Γιάννη Αλαφούζο τον τσίμπησε μύγα τσε-τσε. Εκανε «all in» στις μεταγραφές και εκτόξευσε το συνολικό μπάτζετ σε περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ (!) προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και την Ελλάδα. 

Η οικονομική υπέρβαση που πραγματοποιήθηκε αυτό το καλοκαίρι έφερε στον νου άλλες εποχές του συλλόγου, όταν το χρήμα έρεε εν αφθονία στη συνύπαρξη των εφοπλιστών/επιχειρηματιών στην «πράσινη» ΠΑΕ την εποχή της πολυμετοχικότητας, οπότε και κατακτήθηκε το πιο πρόσφατο νταμπλ (2010).

Ο Αλαφούζος αποφάσισε να… τινάξει την μπάνκα έχοντας προφανώς υπ' όψιν του και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, γεγονός που καταδεικνύει ότι τα χρόνια της απόλυτης μαυρίλας όπου ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αποτελούν οριστικά παρελθόν. 

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» δαπάνησε σε μεταγραφές/δανεισμούς παικτών το ποσό των 19.830.000 ευρώ, το κόστος συμβολαίων ξεπερνάει τα 36.000.000 ευρώ, ενώ με βάση το Transfermarkt o Παναθηναϊκός οδηγεί την «κούρσα» στις ελληνικές ομάδες με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (106.700.000€) στη Super League, ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ μετά την προσθήκη του Ουναΐ, με τον Ολυμπιακό να έχει το δεύτερο ακριβότερο ύστερα από την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου Σέρτζιο Ολιβέιρα.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 το συνολικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού ήταν ύψους 3.200.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2024 είναι της τάξης των 55 εκατ. ευρώ. Δείγμα της εκ διαμέτρου αντίθετης πολιτικής του Ελληνα εφοπλιστή/καναλάρχη σε εύρος χρόνου στα ηνία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Στο «τριφύλλι» ήρθαν φέτος οι Ντραγκόφσκι (αγορά 1,5 εκατ. ευρώ), Γέντβαϊ (αγορά 500 χιλ. ευρώ), Μπάλντοκ (ελεύθερος), Μαξ (αγορά 1 εκατ. ευρώ), Ινγκασον (αγορά 3 εκατ. ευρώ), Μαξίμοβιτς (ελεύθερος), Ουναΐ (ενοίκιο 500 χιλ. ευρώ), Τετέ (αγορά 7,25 εκατ. ευρώ) και Πελίστρι (αγορά 55% 6 εκατ. ευρώ).

πηγη: efsyn

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια