Εκλογές Super League Στο φως η συμμαχία Ολυμπιακού ΠΑΟΚ κατά Μητσοτάκη!

marinakis-savidis

Πολιτική χροιά φαίνεται να υπάρχει πίσω από την πρόσφατη (ακατανόητη για πολλούς) επιλογή της διοίκησης του ΠΑΟΚ να στηρίξει για πρόεδρο της Super League την υποψηφιότητα Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αρκεί να θυμηθούμε ότι μόλις πριν λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός είχε κυνηγήσει άγρια τον ΠΑΟΚ με το θέμα της πολυιδιοκτησίας και ότι πρόσφατα ο ΠΑΟΚ ήταν ανάμεσα  στις ομάδες που κατέθεσαν  πρόταση μομφής και πέτυχαν την παραίτηση του Β. Μαρινάκη από την προεδρία της Super League.

Ας δούμε τι άλλαξε από τότε;

Ο ιδιόκτητης της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι στα μαχαίρια με την Κυβέρνηση της ΝΔ, από την εποχή που στο στόχαστρο των αρχών μπήκε η θύρα 7 με τα επεισόδια στο βόλεϊ, με τον θάνατο του αστυνομικού την απαγόρευση θεατών και τελικά τις γνωστές συλλήψεις μελών της συγκεκριμένης θύρας!  

Τα εκδοτικά μέσα του ομίλου alter Ego συμφερόντων Β. Μαρινάκη ασκούν (από εκείνη σχεδόν την περίοδο) αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη! Πρόσφατα μάλιστα ανέδειξαν τις μονταρισμένες συνομιλίες του σταθμάρχη στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών!

Η αποκάλυψη ήταν πλήγμα για την κυβέρνηση και οδήγησε σε πρόταση μομφής στην Βουλή και σε εκδίωξη δυο υπουργών (οι κ. Μπρατάκος και Παπασταύρου) οι όποιοι ήταν συνδαιτυμόνες του Βαγγέλη Μαρινάκη και παρόντες σε δείπνo στο σπίτι του.

Στα μαχαίρια με την κυβέρνηση  θεωρητικά είναι και ο Σαββίδης για το κλείσιμο των γηπέδων, αλλά και λόγω της αμιγώς φιλοδυτικής στάσης στο θέμα της ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία

Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η καλλιέργεια ενός σφόδρα αντικυβερνητικού κλίματος στην Β. Ελλάδα μετά την κολωτούμπα της ΝΔ στην συμφωνία των Πρεσπών (μια συμφωνία που έπληξε καίρια τα ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή επιτρέποντας στα Σκόπια την ένταξη στο ΝΑΤΟ). Ένα κλίμα που τονωθηκε και την υπερψήφιση του γάμου των ομοφυλόφιλων.

Έτσι ο ΠΑΟΚ του Ιβαν Σαββίδη θα βρεθεί σε πολιτική συμμαχία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κατά της δεμένης γερά στο άρμα του ΝΑΤΟ κυβέρνησης της ΝΔ! Αμφότεροι ιδιόκτητες ΜΜΕ!

Στον αντίποδα ο ιδιοκτήτης του Σκαι και του Παναθηναϊκού, λογαριάζεται στους υποστηρικτές της Κυβέρνησης ενώ οι θέσεις του ΣΚΑΙ στο θέμα της Ουκρανίας είναι ταυτόσημες με της Κυβέρνησης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Με βάση όλα αυτά οι εκλογές για την προεδρία της Super League και η  κάθοδος του Γιάννη Αλαφούζου ως υποψηφίου προέδρου, ίσως θεωρήθηκε κυβερνητική προσπάθεια έλεγχου του συνεταιρισμού η όποια τελικά απορρίφτηκε και αποδοκιμάστηκε από τις παρακάτω ΠΑΕ:
  • Ολυμπιακού
  • ΠΑΟΚ
  • Ατρόμητου
  • Βόλου
  • Αστέρα Τρίπολης
  • Πανσερραϊού και
  • ΟΦΗ

Αν ισχύουν τα παραπάνω η επιλογή των ΠΑΕ να στηρίξουν τον Β. Μαρινάκη ήταν άμεση αποδοκιμασία στον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποδοκιμασία κεντρικών πολιτικών και στρατηγικών επιλογών της χώρας. Μένει να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό και πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση!

Ίσως πάλι να μην ισχύει τίποτα!

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και το X

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια