Χωρίς κέντρο ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αστέρα


Χωρίς κέντρο ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Αστέρα. Όπως σε όλη την προετοιμασία αλλά και στα επίσημα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά εμφανίστηκε και πάλι χωρίς κέντρο.

Η ομαδα ήταν  και πάλι προσανατολισμένη στο να κοντράρει ψηλά ώστε για προκαλέσει το λάθος στον αντίπαλο κατά την δημιουργία του παιχνιδιού. Ο Αστέρας δεν έκανε καμιά κίνηση για να δημιουργήσει παιχνίδι. Αντίθετα περίμενε στο κέντρο τον Παναθηναϊκό και ειδικότερα τους αμυντικούς μας να κανουν το λάθος.

Στο κρίσιμο χώρο του κέντρου  απέναντι σε έναν πολυπρόσωπο Αστέρα ο Παναθηναϊκός ήταν ανύπαρκτος. Αυτό είχε προφανή  αποτελέσματα:

  • Να μην καταφερει η ομάδα να κλείσει σε κανένα σημείο στα καρέ του τον Αστέρα οπως ητανη αναμενόμενο.
  • Να είναι κομμένος στα δυο  οι αμυντικοί να μην έχουν κάπου να προωθήσουν την μπάλα ετσι να είναι επιρρεπείς την πίεση και το λάθος.
  • Η ομάδα να μην μπορει να δημιουργήσει.
  • Οι κάθετες μπαλιές μόνιμη απαίτηση του Αλόνσο να μην περνούν.
  • Να μην εχει βάθος στην άμυνα και να βρεθεί στο έλεος των αντεπιθέσεων του αστέρα πολλές φόρες.

Έτσι ο Αστέρας ήταν πιο επικίνδυνος και οι λιγοστές φάσεις που έβγαλε ο παναθηναϊκός -μόλις μια τελική προσπάθεια στο τέρμα- ήταν από γιόμες που ήρθαν από την άμυνα .

Το χειρότερο όλων ειναι ότι ο Αλόνσο δεν επιχείρησε να αλλάξει το σχήμα, αλλά αναλώθηκε σε αλλαγές προσώπων που εμφανώς δεν τραβούσαν καθώς η ομαδα ήταν ασύνδετη. Σε κάποιο σημείο πρόσθεσε και τον Ιωαννίδη δίπλα στο Γερεμέγεφ δείχνοντας απλώς απελπισία!

Ενώ ήταν τόσο προφανές ότι η ομάδα πονούσε κι ότι έπρεπε να γεμίσει το κέντρο, για να ακυρώσει σε εκείνο το σημείο του γηπέδου τις όποιες δημιουργικές φιλοδοξίες του Αστέρα. 

Σε εκείνο τον χώρο να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα επιθετικά κι αμυντικά. Έπρεπε να κρατήσει σε εκείνο το χώρο του γηπέδου την μπάλα και να πολιορκήσει στην συνέχεια την ομαδα της Τρίπολης.

Αυτό που ίσως δεν ξέρει ο νέος προπονητής είναι ότι στο στυλ παιχνιδιού που παρουσιάζει, είναι πιο κατάλληλο όταν θα αντιμετωπιζουμε  ισάξιες ή κι ανώτερες ομάδες από την δική μας που προσπαθούν να δημιουργήσουν παιχνίδι.

Όμως είναι εντελώς ακατάλληλο για έναν αντίπαλο που θα παίζει ταμπουρωμένος  περιμένοντας το δικό μας λάθος για να βγάλει αντεπιθέσεις! 

Στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτοί οι αντίπαλοι θα ειναι η πλειοψηφία.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια