Παναθηναϊκός Ο Μαξ είναι μεταγραφή αλλαγής επιπέδου!

philipp-max

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την μεταγραφή του Μαξ, που είναι συνέχεια των προηγούμενων και την κλήρωση, που για άλλη μία φορά ήταν η χειρότερη, αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να έχει στο μυαλό του τώρα μόνο την πρόκριση επί του Άγιαξ.

Στην αρχή αυτού του καλοκαιριού μαθαίναμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε αποφασίσει να κάνει μεταγραφές που θα τον αλλάξουν επίπεδο, να διαθέσει σημαντικό ποσό για αυτές και να κάνει υπομονή, ώστε να έρθουν οι παίκτες που θέλει.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαξίμοβιτς, που είναι ένας σπουδαίος αμυντικός χαφ, που χρόνια αγωνιζόταν στην Ισπανία έκλεισε τον Γενάρη, οπότε το καλοκαίρι… ξεχάστηκε, κάτι που δεν είναι σωστό. Επίσης η αλήθεια είναι ότι οι μεταγραφές βασικών παικτών έγιναν μετά την προετοιμασία και στην διάρκεια των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων και μέχρι να έρθει ο Ίνγκασον υπήρχε μεγάλη δυσπιστία από τον κόσμο, αν αυτό που λέγαμε από την αρχή του καλοκαιριού ισχύει ή είναι παραμύθι…

Τελικά ο χρόνος δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός πραγματικά θέλει φέτος να αλλάξει επίπεδο. Η μεταγραφή του Μαξ με αγορά από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι μία συνέχεια των προηγούμενων. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τον Γιαννούλη, διότι προτίμησε να πάει εξωτερικό, αλλά κράτησε τον πήχη ψηλά. Ήθελε να πάρει ένα αριστερό μπακ που θα είναι αναβάθμιση. Και απέκτησε τον Μαξ, που έπαιζε στην Γερμανία και πριν μερικά χρόνια η Αϊντχόβεν έδωσε 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Άουγκσμπουργκ.

Ο Γερμανός μπακ είναι καλύτερος αμυντικός από τον Μλαντένοβιτς με κύριο χαρακτηριστικό του, ότι είναι «σκύλος», δίνει και την ψυχή του στο γήπεδο, και επιθετικά είναι ποιοτικός με ασίστ και γκολ, όπως ο Μλαντένοβιτς. Υπερέχει από τον Σέρβο όταν αμύνεται και αυτό το έψαχνε ο Παναθηναϊκός για το αριστερό μπακ και το βρήκε.

Ο Ίνγκασον , που όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ ήταν ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος , μαζί με τον Μαξ αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του Παναθηναϊκού που έδωσε 4 εκατ. ευρώ περίπου για να αγοράσει τους δύο παίκτες και συμβόλαια άνω του 1.1 εκατ. ευρώ.

Ο Τετέ ήρθε με μεταγραφή από την Γαλατά με 4.5 εκατ. ευρώ στην Τούρκικη ομάδα συν ένα ποσό (περίπου 2.5 εκατ. ευρώ), που θα δοθεί μόλις τελεσιδικήσει η υπόθεση με την Σαχτάρ. Ο Τετέ είναι ένας παίκτης που μπαίνει και κάνει την διαφορά, ένας παίκτης που έκανε... παπάδες με την Σαχτάρ και ήρθε στα 24 του.

Ο Παναθηναϊκός και λεφτά δίνει και καλούς παίκτες παίρνει, με στόχο να τον ανεβάσουν επίπεδο και να πετύχει αυτό που είναι ο μεγάλος του στόχος, δηλαδή το πρωτάθλημα, που έχει να κατακτήσει από το 2010. Βλέπει κανείς τις παραστάσεις των παικτών που ήρθαν μέχρι τώρα, τα πρωταθλήματα που έχουν παίξει και καταλαβαίνει ότι μειώνεται το ρίσκο να μην πετύχουν. Διότι ποτέ για καμία μεταγραφή δεν είσαι σίγουρος.

Όταν έχεις διάθεση, όμως και λεφτά να σπρώξεις και παίκτες από καλά πρωταθλήματα να πάρεις, συνήθως στο τέλος βγαίνεις κερδισμένος. Τον απολογισμό των μεταγραφών θα τον κάνουμε στο τέλος, αλλά μέχρι τώρα έχουν έρθει παίκτες που χρόνια είχαμε να δούμε να έρχονται. Ούτε θυμάμαι από πότε ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει τόσα χρήματα και να πάρει τέτοιους παίκτες. Όλοι, όμως, θα κριθούν στο γήπεδο, αλλά εγώ λέω για την διάθεση και την πρόθεση που υπάρχει. Είμαι σίγουρος, ότι και ο άλλος εξτρέμ που θα είναι η επόμενη μεταγραφή θα είναι ανάλογου επιπέδου, όπως και ο επιθετικός που θα έρθει αν τελικά φύγει ο Σπόραρ, που είναι το πιο πιθανό.

Πάμε και στην κλήρωση....

διαβάστε την συνέχεια εδώ SDNA

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια