Παναθηναϊκός πλάνο στρατηγική και ατσάλωμα για να προκριθεί

pao-ajax

Το Τριφύλλι ηττήθηκε με 0-1 από τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Europa League.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός για να καταφέρει να προκριθεί στην Ολλανδία θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να διορθώσει βασικά σημεία του παιχνιδιού του, τα οποία του στέρησαν την επικράτηση στον πρώτο ματς

Για να πάρει τον ελέγχο η ομαδα πρέπει να έχει κέντρο, κάτι που δεν είχε στον πρώτο αγώνα, και δεν μπορούσε να κάνει bild up στο παιχνίδι της.  Πόνταρε στην πίεση ψηλά και περίμενε τα κλεψίματα και το λάθος του αντιπάλου για να βγάλει φάση. Αυτό έγινε κάποιες φορές. Εδώ τελείωνε και η στρατηγική μας.

Από την ώρα που ο Αγιαξ  πέτυχε το γκολ θα οπισθοχωρήσει και θα περιμένει τον Παναθηναϊκό και μεθοδικά θα σβήσει τον αγώνα.

Χωρίς κέντρο η ομαδα δεν απόκτησε ποτέ ηρεμία και αυτοπεποίθηση, ουτε κατοχη μπάλας! Δεν μπορούσε να την κυκλοφορήσει ή να αλλάξει πάσες, να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και γενικά να χτίσει διαδοχικές τελικές προσπάθειες.

Από την ώρα που το πρεσινγκ ψηλά "έσπαζε", το κέντρο απουσίαζε καθως οι γραμμές μας ήταν απελπιστικά απλωμένες. Έτσι η ομαδα έτρεχε να μπει σε αμυντική διάταξη και κυριαρχούσε ο φόβος ότι η ευκαιρια για τον Αγιαξ ήταν θέμα χρόνου. Χωρίς "γεμάτο" κέντρο δεν μπορούσε να φτάσει η μπάλα μπροστά.

Όσοι βλέπαμε να βγαίνει η πρωτη πάσα του Ντραγκοσφι στα μπακ καρδιοχτυπούσαμε γιατι δεν υπήρχε κάποιος εκεί για να κατεβάσει την μπάλα! Σταδιακά είδαμε με ανακούφιση ότι ο τερματοφύλακας μας επέλεγε να "γεμίσει" για να αποφύγει τον άμεσο κίνδυνο.

Στην Ολλανδία

Αναμένεται ότι ο Αγιαξ θα επιχειρήσει να σκοράρει και στην Ολλανδία για να τελειώσει την υπόθεσή πρόκριση. Για αυτό είναι αναγκαίο ο Παναθηναϊκός να μη το επιτρέψει αλλά σταδιακά να επιβάλει το παιχνίδι του και μεθοδικά να κερδίσει μέτρα και να βγάλει φάσεις. 

Ειναι αυτονόητο ότι με ένα πολυπρόσωπο κέντρο  που μπορει να πρεσάρει στη μέση του γηπέδου και να διεκδικήσει το λάθος του αντιπάλου. θα κάνει την άμυνα μας πιο ασφαλής  ικανή να διασφαλίσει το μηδέν.  Θα μπορούμε να κατεβάσουμε μπάλα και να κρατήσουμε την κατοχή.

Στη συνέχεια από το κέντρο θα βγει μια κάθετη μπαλιά μια διείσδυση, ένα ξεπέταγμα του σεντερ φορ κι  ένα γκολ αρκεί για να φέρει στα ίσα τις δύο ομάδες. Έχω στο μυαλό το περυσινό ματς με την Βιγιαρεάλ στην Αθήνα.(2-0)

Ο Ουρουγουανός τεχνικός θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα του κατάλληλα, να τους δώσει πλάνο και στρατηγική και και να τους ατσαλώσει ψυχολογικά για την δύσκολη αναμέτρηση. Δεν είναι εύκολο!

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια