Παναθηναϊκός: Ρεπορτάζ εξηγεί γιατί δεν "έπιασε" ο Πελίστρι στην Γιουνάιτεντ


Ο Φακούντο Πελίστρι βρίσκεται στο κατώφλι  του Παναθηναϊκού  μια είδηση που δεν απασχολεί μόνο την ελληνική άλλα και την αγγλική ποδοσφαιρική επικαιρότητα. 

Στην Αγγλία και ειδικότερα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γίνεται μια μεγάλη κουβέντα για το τι συνέβη και ο Ουρουγουανός εξτρέμ δεν «έπιασε» στους «κόκκινους διαβόλους».

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας ''unitedinfocus.com'', που αναφέρει ότι «η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις έκανε άλλη μία πώληση το φετινό καλοκαίρι και ήταν μια αναμενόμενη κίνηση». Και συνεχίζει: «Η ομάδα έχει εισπράξει 51 εκατομμύρια λίρες από πωλήσεις παικτών κι αυτό το ποσό θα αυξηθεί.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ πουλήθηκε στη Μαρσέιγ, ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα πήγε στη Γουέστ Χαμ, ο Γουιλί Καμπουαλά είναι τώρα στη Βιγιαρεάλ, ο Άλβαρο Φερνάντες πήγε στην Μπενφίκα και ο Ντόνι φαν ντε Μπέικ πήγε στην Τζιρόνα. Τώρα, ο Φακούντο Πελίστρι μπαινει στη λίστα, τέσσερα χρόνια μετά την άφιξή του στη Μάντσεστερ. Ο Ουρουγουανός διεθνής, θα αγωνίζεται, πλέον, στον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα.

Οι λεπτομέρειες της μετακίνησης του Πελίστρι στον Παναθηναϊκό είναι ότι θα κοστίσει  6 εκατομμύρια λίρες προκαταβολή, με επιπλέον 1,7 εκατομμύρια λίρες σε πρόσθετα και ρήτρα πώλησης 30 τοις εκατό. Πρόκειται για ''χασούρα'' αν ληφθούν υπόψη τα 9 εκατομμύρια λίρες, που ξοδεύτηκαν, προκειμένου να έρθει από την Πενιαρόλ
».

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει, τονίζοντας ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ευθύνη για το ότι ο Πελίστρι δεν κατάφερε να φανεί στο «Ολντ Τράφορντ». Αναφέρει: «Όταν ήρθε, φαινόταν ότι ήταν μια εμπνευσμένη κίνηση της Μάντσεστερ, με τους οπαδούς να βλέπουν highlight από τα βίντεο, που τον έκαναν να μοιάζει σχεδόν με μικρό Μέσι.

Πολύ γρήγορα μετά την άφιξή του έγινε φανερό ότι η μετακόμιση στη Γιουνάιτεντ ίσως να ήταν μια πολύ μεγάλη αλλαγή για αυτόν. Έκτοτε έχει κάνει  όλες κι όλες 25 εμφανίσεις σε 4 χρόνια -χωρίς να έχει πετύχει κάποιο γκολ.

Το 2020, όταν έγινε η μεταγραφή του, ο θρύλος της Αργεντινής Ρικέλμε είχε  πει μόνο επαίνους για τον Πελίστρι, χαρακτηρίζοντας τον Ουρουγουανό ως ''νέο και ταλαντούχο''.  
 
''Δεν έχει παίξει τόσο πολύ, αλλά μπορείτε να δείτε ότι είναι πραγματικός κατεργάρης με την μπάλα στα πόδια του. Και αυτό είναι σημαντικό. Δεν υπάρχουν πολλοί σαν αυτόν, που έχουν το θάρρος να είναι τόσο αναιδείς στο γήπεδο. Αυτό είναι πολύτιμο''.

Λόγω του πόσο υψηλες προσδοκιες υπήρχαν κατά την άφιξή του, είναι εύκολο να καταλάβουμε, γιατί μπορεί να υπάρχει απογοήτευση για την πορεία του. Η Γιουνάιτεντ έχει ευθύνες. Μια σειρά από κακοσχεδιασμένους δανεισμούς οδήγησε τον Πελίστρι να  βολοδέρνει σε ομαδες που μάχονταν για τον υποβιβασμό και άλλαζαν προπονητές σαν τα πουκάμισα. Εκεί δυσκολεύονταν να βελτιώσει και να αυξήσει την αξία του και μερικές μείωνε την αυτοπεποίθησή του». 
 
Ο Πελίστρι στάλθηκε στην Αλαβές δύο φορές και άλλη μία στη Γρανάδα σε ομάδες του τελευταίου μισού της LaLiga, όπου είχε λίγες πιθανότητες να λάμψει. Ήταν λογικό να αποτύχει εκεί, παίζοντας για ομάδες, που είχαν ελάχιστη κατοχή μπαλας

Και κλείνει: «Ο Πελίστρι θα μπορούσε να κάνει σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα. Το να παίζει σε μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, που θα κυριαρχεί στα περισσότερα παιχνίδια εντός της χώρας, θα είναι πολύ κάλο για τον Πελίστρι
 
Ο προπονητής της Ουρουγουάης Μαρσέλο Μπιέλσα είναι από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Πελίστρι, καθώς τον χρησιμοποιεί σταθερά κάτι που αποδεικνύει ότι έχει κάτι  να δώσει -ακόμα και αν δεν το εμφάνισε στη Γιουνάιτεντ. Δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε ότι η ρήτρα του 30%  θα  είναι πολύ χρήσιμη».

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας, Βρείτε μας στο Facebook και στο twitter

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια