Κοβατς, Ντιέγκο Αλόνσο και Αγκιρε παίζουν για τον Παναθηναϊκό

Javier-Aguirre


Ο Μαουρίτσιο Σάρι έχει "καεί" και επιπλέον δήλωσε χθες ότι δεν φεύγει από Ιταλια. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακομη  για  προπονητή κι εκτός από τον Κροάτη Νίκο Κόβατς εξετάζεται ο Χαβιέρ Αγκίρε  καθώς και η περίπτωση του Ουρουγουανού τεχνικού Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Νίκο Κόβατς  μένει ελεύθερος απ’ τη Βόλφσμπουργκ και γι αυτόν έχουν γραφτεί πολλά.

Νέες πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) από την Ισπανία αναφέρουν πως «παίζειν» δυνατά αυτή την στιγμή για τον «πράσινο» πάγκο και το όνομα του

Μεξικανού Χαβιέ Αγκίρε.

Ο 65χρονος εμπειρος τεχνικός με μακρά θητεία στους πάγκους σε Εθνική Μεξικό, Εθνική Ιαπωνίας, Εθνική Αιγύπτου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Οσασούνα, Εσπανιόλ, Πατσούκα, Λεγανιές και Μοντερέι, μένει ελεύθερος απ’ τη Μαγιόρκα, την οποία οδήγησε φέτος στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, χάνοντας τον τίτλο απ’ την Αθλέτικ Μπιλμπάο στα πέναλτι.

Ο Αγκίρε δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μαγιόρκα κι όπως αναφέρουν οι Ισπανοί έχει ήδη δεχθεί προσέγγιση απ’ τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» θέλουν να τελειώσουν το θέμα του νέου προπονητή ως τη Δευτέρα (10/6) ή το αργότερο την Τρίτη (11/6), δεν έχουν πάρει ακόμα τις οριστικές αποφάσεις τους και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κορυφωθούν οι επαφές με τους υποψήφιους τεχνικούς που έχουν προκριθεί στην τελική λίστα.

 

alonso

Ο Ντιέγκο Αλόνσο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός που πέρασε για 14 ματς πέρσι από τον πάγκο της Σεβίλλης. Ειναι κι αυτός στα ρεπορτάζ για τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για τεχνικό με μακρά θητεία στην Νότιο Αμερική, με ομάδες τόσο από τη χώρα του (Μπέλλα Βίστα, Γκουαράνι, Παενιαρόλ), όσο και από την Παραγουάη (Ολίμπια Ασουνσιόν), το Μεξικό (Πατσούκα, Μοντερέι) και τις ΗΠΑ (Ίντερ Μαϊάμι).

Επίσης έχει καθίσει στον πάγκο της εθνικής Ουρουγουάης για σχεδόν έναν χρόνο (Ιανουάριο του 2022 με Φεβρουάριο του 2023) οδηγώντας την στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, και να αποκλείεται από τη φάση των ομίλων με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.

Το μεγάλο άλμα στην Ευρώπη το έκανε τον Οκτώβριο του 2023 αναλαμβάνοντας τη Σεβίλλη στη θέση του Χοσέ Λουίς Μεντλίμπαρ, από την οποία αποχώρησε μετά από 14 παιχνίδια με ρεκόρ δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στη διάρκεια της 13ετούς προπονητικής του καριέρας ο Αλόνσο έχει κατακτήσει τρεις τίτλους, με σημαντικότερους τα δύο Champions League της CONCACAF με τις μεξικανικές Πατσούκα (2017) και Μοντερέι (2019).

Ο Ουρουγουανός είναι μέσα στις πρώτες επιλογές που εξετάζουν οι άνθρωποι των "πρασίνων" και θα αποφασίσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια