Παναθηναϊκός Για 300 χιλιάρικα χάθηκε ο παίκτης

brinioli

Ζητούσε σε επίσημη συνάντηση πέρυσι τον Οκτώβριο με τον εκπρόσωπο του 1 εκατομμύριο και του δίναμε 700Κ.  Δεν δέχτηκε και πήγε στον ανταγωνιστή μας όπως είχε δικαίωμα να πράξει. Έτσι γίνεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
 
Μετά αναπτύξαμε την θεωρία του στημένου, βρήκαμε  και λάθη που κόστισαν στην ομάδα. Του κρεμάσαμε την φανέλα στα αποδυτήρια αλλά ποτέ δεν προσφύγαμε στην δικαιοσύνη. Ούτε κάναμε καταγγελία ανοιχτά στον αθλητικό δικαστή. Δεν είχαμε ουτε έχουμε στοιχεία!
 
Σταθήκαμε μίζεροι και κοντόθωροι όπως με τον Μπερναρ και τρέχαμε μετά να τον πάρουμε πίσω από την Μινεϊρο! Τώρα ψάχνουμε παίκτες από το πάνω ράφι και δεν έρχονται!
 

Αναλυτικά τα εγκλήματα στην υπόθεση Μπρινιόλι

Όταν στις 15 Αυγούστου ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κατέβαζε τα ρολά και σε ένα μεγάλο βαθμό έπαιζε μόνος του την Μαρσέιγ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στους ομίλους μετά από επτά χρόνια, βάζοντας παράλληλα στα ταμεία του  Παναθηναϊκού περί τα 10 εκατ. ευρώ. Κανείς δεν περίμενε ότι λίγους μήνες μήνες μετά ο παίκτης θα ζητούσε 1 εκ  ευρω και από την διοίκηση δεν θα του το έδιναν!

Οι απαιτήσεις του για νέο συμβόλαιό και η προσφορά του Παναθηναϊκού

Όταν ο Μπρινιόλι έφτασε στον Παναθηναϊκό τον Αύγουστο του 2021, το συμβόλαιο που υπέγραψε ήταν για τρία χρόνια, με συνολικές απολαβές που έφταναν στο 1 εκατ. ευρώ συνολικά. Το ποσό που είχε να λαμβάνει για την περυσινή χρονιά ήταν μόλις 350 χιλ. 

alafouzos-papadimitriou
 

Θα μπορούσε δηλαδή να ισχυριστεί κανείς πως ήταν εντελώς "κακοπληρωμένος", αν αναλογιστεί κανείς την προσφορά του, τη σοβαρότητα που έβγαζε, τα ελάχιστα λάθη που έκανε, την ικανότητά του με τα πόδια, το κρύο αίμα που έδειχνε σταθερά.

Μεταξύ άλλων και την εμφάνισή του στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, που χάρισε το τρόπαιο στο Τριφύλλι. Αποτελούσε πάντα μία σταθερά για την ομάδα του, εξ ου και πέρυσι αναδείχθηκε στον κορυφαίο τερματοφύλακα του ελληνικού πρωταθλήματος την περίοδο 2022-2023!

Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι μετά το ματς στη Λαμία στις 4 Νοεμβρίου, πριν ακόμα δηλαδή κάνει την πρώτη γκέλα στη Γαλλία με την Ρεν, υπήρξε δημοσιογράφος που τον ρώτησε on camera, αν πιστεύει ότι μπορεί να κληθεί στην εθνική Ιταλίας! Και μπορεί η ερώτηση να ήταν άκρως υπερβολική, αλλά δείχνει και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από τον 32χρονο γκολκίπερ.  

Οι διαπραγματεύσεις

Πάμε τώρα να περάσουμε και στο... ζουμί. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός είχε μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπράγκα και πριν ακόμα ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκοί όμιλοι, ο Παναθηναϊκός κάλεσε τον ατζέντη του Μπρινιόλι για να αρχίσουν οι συζητήσεις για το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε το καλοκαίρι του 2024. 

Οι Πράσινοι έπρεπε να έχουν να τελειώσει νωρίς το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είχαν κάνει νωρίτερα και με άλλους παίκτες, όπως με τους Αϊτόρ και Μάγκνουσον, οι οποίοι μάλιστα είχαν ανανεώσει όντες τραυματίες! Έτσι θα έβγαζαν και κάθε πιθανότητα δεύτερης σκέψης από το μυαλό του Ιταλού για μετακίνηση σε άλλη ανταγωνιστική ομάδα. 

Οι άνθρωποι του Τριφυλλιού  φάνηκαν μίζεροι  στις απαιτήσεις που προέβαλε ο ατζέντης του Ιταλού γκολκίπερ. Ποιες ήταν αυτές; Στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως! Αυτά αξίωσε η πλευρά του Μπρινιόλι. 

Ζητούσε δηλαδή τριπλασιασμό των αποδοχών του. Ή αν θέλετε, όσα θα εισέπραττε για μία τριετία από τον Παναθηναϊκό, να τα πάρει σε έναν χρόνο. Ήξερε βεβαίως ο παίκτης ότι ο Παναθηναϊκός καιγόταν να τον ανανεώσει, φυσικά γνώριζε την εκτίμηση που υπάρχει στο πρόσωπό του, ότι είχε γίνει πια σύνθημα στα χείλη του κόσμου, πράγμα που πολύ δύσκολα μπορεί να το βρει κάποιος σε παίκτη των Πρασίνων, με εξαίρεση τον Ιωαννίδη. 

Ο Παναθηναϊκός  αρνήθηκε και ο μάνατζερ του παίκτη βγήκε στην αγορά να βρει ομάδα, η ΑΕΚ καραδοκούσε και υπήρξε συμφωνία.

Όταν ξύπνησε  ο Παναθηναϊκός όλες οι επόμενες συζητήσεις που έγιναν με την πλευρά Μπρινιόλι έβρισκαν σε τοίχο. Ήταν απόλυτο δικαιώματά του να μιλήσει με άλλη ομάδα. Έτσι αξιολογούσε τον εαυτό του κι έτσι έπραξε. Με την κατάσταση όμως να εξελίσσεται με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.

Από εκεί και πέρα στην ποδοσφαιρική πιάτσα μαθεύτηκε ότι ο Μπρινιόλι ηρθε σε συμφωνία με την ΑΕΚ όπως μαθεύτηκε ότι ο Μπερναρ ήρθε σε συμφωνία με την Μινεϊριο! Ήταν δικαίωμά τους!

Με τον ίδιο τρόπο ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με τον Μαξίμοβιτς έξι μήνες πριν λήξει το συμβόλαιο του με την Χετάφε!

Αντί επαγγελματική αντίδραση.

Από τον Παναθηναϊκό του κρέμασαν την φανέλα στα αποδυτήρια. Φυσικά δεν υπήρξε καμιά καταγγελία εναντίον του ουτε και διάψευση της φημολογίας που αναπτύχθηκε και έδινε πρόθεση στα λάθη του Μπρινιόλι. Πολλοί -ακόμη και δημοσιογράφοι- σήμερα του χρεώνουν κρίσιμα λάθη ακομη και την απώλεια του πρωταθλήματος.

Ο Ιταλός παίκτης έκανε καταγγελίες σε site της χώρα τους για τον αντι επαγγελματικό τρόπο που φέρθηκαν στο Παναθηναϊκό. Αυτά στην πιάτσα μαθαίνονται. Τώρα η ομάδα ψάχνει παίκτες από το πάνω ράφι και δεν έρχονται. 

Τελικά προς αντικατάσταση του Μπρινιόλι η ομάδα μας αγόρασε τον Ντραγκόφσκι  δίνοντας στην Σπέτσια 1,5 εκατ. ευρώ ενώ ο παίκτης θα πάρει λίγο κάτω απο 1 εκ ευρώ/έτος.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και στο X

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια