Παναθηναϊκός – Πάφος 0-0 τρεις βδομαδες πριν το Europa league

alonso-diego

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ομάδα μας που  καλείται σε τρεις εβδομάδες στις 25 Ιουλίου και  να είναι έτοιμη για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

 Σήμερα ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Πάφο εμφανίστηκε ανέτοιμος και με  μέτρια εμφάνιση έμεινε στο 0-0 με την κυπριακή ομάδα.

Το Τριφύλλι δεν έπαιξε καλή μπάλα, δίχως ιδέες δεν είχε καλή κυκλοφορία στο κέντρο, ενώ αντιμετώπισε και σοβαρό πρόβλημα δημιουργίας.

 Μοναδικό καλό “σημάδι” αισιοδοξίας ήταν ότι η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πρέσαρε και ειδικοτερα στην αρχή της ανάπτυξης του παιχνιδιού της Πάφου οδηγώντας την σε λάθη!

Το πλάνο του Αλόνσο 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ξεκίνησε με τον Λοντίγκιν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα – από τα αριστερά προς τα δεξιά – τους Κώτσιρα, Σχένκεφελντ, Γεντβάι και Βαγιαννίδη. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Αράο, Βιλένα και Τζούρισιτς, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Λημνιός (αριστερά), Μαντσίνι (δεξιά) και Γερεμέγεφ (κορυφή).

Η εξέλιξη της αναμέτρησης 

 Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και η πρώτη ευκαιρία ήρθε από πλευράς Πάφου, όταν στο 13′ έγινε σέντρα προς τον Ζάιρο, με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στη φάση και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 25ο λεπτό η κεφαλιά του Βαγιαννίδη πέρασε αρκετά άουτ, ενώ στο 26′ ο Λοντίγκιν νίκησε τον Τάνκοβιτς σε τετ α τετ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον Παναθηναϊκό, όταν στο 33′ ο Γερεμέγεφ υποδέχθηκε την μπάλα και εκτέλεσε, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από κοντά, αφού πρώτα είχε αποκρούσει και ο γκολκίπερ της κυπριακής ομάδας.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0 και στην “επανάληψη” ο ρυθμός ήταν ακόμη πιο μειωμένος. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως επόμενη αξιοσημείωτη φάση του Τριφυλλιού, έλαβε χώρα στο 81′ όταν ο Τσόκαϊ μπήκε στην περιοχή και σούταρε, ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε.

Το σκορ παρέμεινε ίδιο μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια άλλη σπουδαία φάση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Λοντίγκιν (46’ Ντραγκόφσκι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ (69’ Κάτρης), Γεντβάι (22’ Ζέκα), Κώτσιρας (46’ Φίκαϊ), Αράο (69’ Τσόκαϊ), Βιλένα (69’ Κυριόπουλος), Λημνιός (46’ Πέρεθ), Τζούρισιτς (69’ Μπρέγκου), Μαντσίνι (69’ Νίκας), Γερεμέγεφ (69’ Νταμπίζας).

ΠΑΦΟΣ (Χουάν Κάρλος Καρσέδο / 4-2-3-1): Ίβουσιτς, Μελούσο (69’ Πηλέας), Τζόσεφ, Γκόλνταρ, Μπρούνο, Ναμέ (69’ Ελία), Ντράγκομιρ (83’ Κολότας), Τάνκοβιτς (69’ Βαλακάρι), Πελάζιο, Κορέια (69’ Ντε Μπρίτο), Ζάιρο.

Δηλώσεις Αλονσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο  μετά την “λευκή” ισοπαλία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Πάφο και στάθηκε στα θετικά στοιχεία που είδε από την ομάδα του!

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός τεχνικός: 

“Παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα με καλύτερο ρυθμό από εμάς γιατί ξεκινούν σε λίγες ημέρες τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Τις τελευταίες ημέρες δουλέψαμε πολύ και αυτό το ματς ήταν ακόμη μια δυνατή προπόνηση. Έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, είδαμε πολλά θετικά πράγματα και είμαστε σίγουροι πως θα κάνουμε μια πολύ καλή σεζόν”.

 

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και στο X

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια