Με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο Παναθηναϊκός για Τσέριν

Cerin

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Άνταμ Τσέριν με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας στο Euro 24 αποδεικνύουν τα εγκληματικά λάθη έκανε ο Παναθηναϊκός όταν αρνήθηκε αναπροσαρμογή συμβολαίου του τους περασμένους μήνες.  

Μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό πρέπει να έχει στόχο εκτός από τον πρωταθλητισμό, την αύξηση της άξιας των παικτών του με στόχο την μεταπώληση τους. 

Ο κάθε παίκτης πρέπει να θεωρειται επένδυση και η ομάδα ως σκαλί στην καριέρα του.

Για να γίνει αυτό πρέπει οι νεαροί παικταράδες -οι μετοχές των οποίων ανεβαίνουν-, να εντοπίζονται εγκαίρως και να δένονται με συμβόλαια ώστε όταν έρθει η ώρα μιας πολύ δυνατής πρότασης τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο παίκτης να επωφεληθεί! 

Αυτό θα λειτουργεί πολλαπλασιαστικά καθως όλο και περισσότεροι νέοι παίκτες θα επιλέγουν τον Παναθηναϊκό ως σκαλί στην καριέρα τους.

Τιάγκο Ρομάνο Άνταμ Τσέριν

Τόσο στην περίπτωση του Τιάγκο Ρομάνο που κλήθηκε στην εθνική Αργεντινής Κ19, όσο και στην περίπτωση Τσεριν δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, κι ενώ αμφότεροι ήταν μπροστά σε μεγαλες  ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με τις εθνικές ομάδες τους.

Με τις εμφανίσεις στο Euro24 ο Τσέριν μπήκε στο μάτι αρκετών συλλόγων και ήταν μια από τις “αποκαλύψεις” της διοργάνωσης. Ήδη κάποιες ομάδες ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για τον 25χρονο ποδοσφαιριστή του Τριφυλλιού.

Ο ατζέντης του εδώ και καιρό “ψάχνονταν” για νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ή για πρόταση από τη μεταγραφική αγορά και ήδη έχει ρθει πρόταση για τον παίκτη από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε την πρόταση της Ντιναμό, ενώ νωρίτερα έκανε μια μη ικανοποιητική πρόταση για ανανέωση συμβολαίου στον Τσέριν! 

Έτσι είναι σήμερα ο παικταράς του Παναθηναϊκού είναι ένας από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους παίκτες του τριφυλλιού σύμφωνα με τον ατζέντη του.

Περαιτέρω η πρόταση από την Ντιναμό θεωρήθηκε από τους αρμόδιους του Παναθηναϊκού ως μέσο άσκησης πίεσης εκ μέρους του ατζέντη για να πετύχει αύξηση των αποδοχών του Τσέριν!

Τελικά οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με το ατζέντη του παίχτη χάλασαν και είναι δύσκολο να αποκατασταθούν πλέον!

Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Η πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να τον καλέσει – εκ νέου – για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του συμβολαίου του με μια γενναία αύξηση στις αποδοχές του. 

Τώρα όμως ειναι αργά καθώς ο διεθνής Σλοβένος μέσος βρίσκεται στο πικ της καριέρας του και η άξια του έχει εκτοξευθεί.

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός στάθηκε ανίκανος να δει την πραγματική άξια του παίκτη του και να τον δέσει προληπτικά  με νέο συμβόλαιο πριν το Euro24. Έτσι είναι τώρα με την πλάτη στον τοίχο. 

Ειναι πλέον βέβαιο ότι συζήτηση με ποσά μικρότερα από τα 10 εκ. ευρώ δεν πρόκειται να γίνει από τον ατζέντη του και αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο στην ποδοσφαιρική "πιάτσα"

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα φανεί αν θα καταφέρει η ομάδα να κρατήσει τον παίκτη ή απλά θα φύγει χωρίς ο Παναθηναϊκός  -που τον ανάδειξε- να έχει κάποιο όφελος.

Στηρίξτε το prasinea.blogspot.com κοινοποιήστε τις αναρτήσεις μας κάντε like κι ακολουθήστε την σελίδα μας στο Facebook και στο X


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια